Πρόληψη - Παιδοδοντία

Για να επιτευχθεί η καλύτερη προστασία των δοντιών (νεογιλών και μόνιμων) από την τερηδόνα, και άρα η πρόληψη καταστροφής τους, πραγματοποιείται φθορίωση των δοντιών και επικαλύψεις των μασητικών επιφανειών των γομφίων (sealants).

Η φθορίωση επιτρέπει την ενδυνάμωση της εξωτερικής στιβάδας του δοντιού (αδαμαντίνη – «σμάλτο»), καθιστώντας το πιο ανθεκτικό στα οξέα που παράγονται από τα βακτηρίδια του στόματος.

Τα sealants κάνουν τις μασητικές επιφάνειες των γομφίων λείες με αποτέλεσμα να απομακρύνονται ευκολότερα τα υπολείμματα των τροφών και της οδοντικής πλάκας.

Στο χώρο μας παρέχονται οι παραπάνω υπηρεσίες στα πλαίσια της προληπτικής θεραπείας καθώς και όλες οι υπόλοιπες παιδοδοντικές εργασίες όπως εμφράξεις και απονεύρωση των νεογιλών και των πρωτοεμφανιζόμενων μόνιμων δοντιών, εξαγωγές κτλ.

Image

Όλες γίνονται με σύγχρονες μεθόδους φιλικές προς το παιδί.

Σε περιπτώσεις που η συνεργασία του ασθενούς δεν είναι εφικτή (παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία, παιδιά που δεν συνεργάζονται με γιατρούς), εφαρμόζονται στον χώρο μας ειδικές μέθοδοι οι οποίες επιτρέπουν την ολοκλήρωση των οδοντιατρικών εργασιών χωρίς αυτές να αποτελέσουν τραυματική εμπειρία για τον ασθενή.

Ο στόχος μας είναι να έχουμε μικρούς ασθενείς οι οποίοι θα έρχονται με χαρά στον οδοντίατρο και να γίνουν ενήλικες χωρίς φοβία.

Έλεγχος: Σε τακτά χρονικά διαστήματα – εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης ανάλογα με την ηλικία

Φθορίωση: Ειδικά προγράμματα φθορίωσης

Sealants: Εμφράξεις οπών και σχισμών

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Περίπτωση 1η

Τερηδόνα νεογιλού - αρχική εικόνα

Τερηδόνα νεογιλού - αρχική εικόνα

Έμφραξη νεογιλού - Τελική εικόνα

Έμφραξη νεογιλού - Τελική εικόνα

Περίπτωση 2η

Τερηδόνα νεογιλού - αρχική εικόνα

Sealant και τερηδόνα νεογιλών - αρχική εικόνα

Τερηδόνα νεογιλού - αρχική εικόνα

Sealant και έμφραξη νεογιλών - τελική εικόνα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΔΟΝΤΙΑ

25η Μαρτίου 17Α, Νέο Ρύσιο
57001 - Θεσσαλονίκη

Τ: +30 23920 72922
F: +30 23920 72468

Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά 11:00 - 20:00

Publish modules to the "offcanvs" position.