Παθήσεις κροταφογναθικής άρθρωσης

Η κροταφογναθική άρθρωση παρουσιάζει νοσολογία που κυρίως εκφράζεται με την εκδήλωση κρότων, πόνου, αδυναμίας μάσησης και γενικότερης δυσλειτουργίας κατά την κίνηση της κάτω γνάθου.

Στα αίτια συμπεριλαμβάνονται και οδοντικές συγκλεισιακές διαταραχές αλλά και άλλες γενικότερες καταστάσεις.

Ανάλογα με την ένταση των προβλημάτων στο ιατρείο μας εφαρμόζονται συντηρητικές μέθοδοι αντιμετώπισης ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και όταν απαιτείται (διαταραχές της θέσης του δίσκου, κατάγματα στην περιοχή, υπερπλασία κονδύλου, όγκοι κ.ά) διενεργείται χειρουργική πράξη από την Ειδική Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργό κα. Ειρήνη Καραμπούτα-Βουλγαροπούλου με γενική αναισθησία στον υπερσύγχρονης τεχνολογικής και νοσηλευτικής υποστήριξης χώρο, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Image

Ειδικά στην περίπτωση των μυϊκών πόνων στην άρθρωση, εφαρμόζεται με επιτυχία η χρήση ναρθήκων τελευταίας γενιάς «acqua splint« που επαναφέρουν σταδιακά στο φυσιολογικό την συσταλτικότητα και την διάταση των μασητηρίων μυών κατά τις διάφορες κινήσεις της κάτω γνάθου.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Περίπτωση 1η - Συντήρηση και χειρουργική αντιμετώπιση

Αριστερή πλευρά ενδοστοματικά - αρχική εικόνα

Μετά από χειρουργική επέμβαση στον δεξιό κόνδυλο σε συνδυασμό με ορθοδοντική θεραπεία, έχει επανέλθει η συμμετρία του προσώπου - τελική εικόνα

Μετά από χειρουργική επέμβαση στον δεξιό κόνδυλο σε συνδυασμό με ορθοδοντική θεραπεία, έχει επανέλθει η συμμετρία του προσώπου - τελική εικόνα

Αρχική εικόνα ενδοστοματικά - ανομοιομορφία των ούλων

Αριστερή πλευρά, λίγο πριν το τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας - τελική εικόνα

Δεξιά πλευρά ενδοστοματικά - αρχική εικόνα

25η Μαρτίου 17Α, Νέο Ρύσιο
57001 - Θεσσαλονίκη

Τ: +30 23920 72922
F: +30 23920 72468

Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά 11:00 - 20:00

Publish modules to the "offcanvs" position.