Παθήσεις ούλων - Περιοδοντίτιδα

Πρόκειται για την αντιμετώπιση παθήσεων των ούλων και κυρίως της περιοδοντίτιδας.

Είναι μια χρόνια πάθηση, η οποία ξεκινάει ως απλή ουλίτιδα (φλεγμονή των ούλων κυρίως λόγω ανεπαρκούς στοματικής υγιεινής).

Αν δεν αντιμετωπιστεί στο αρχικό αυτό στάδιο, η φλεγμονή προχωράει βαθύτερα επηρεάζοντας το οστό της γνάθου όπου στηρίζονται τα δόντια, με συνέπεια την κινητικότητά τους.

Η θεραπεία περιλαμβάνει χειρουργικό καθαρισμό σε βάθος των περιοδοντικών περιοχών και σε πολύ προχωρημένες περιπτώσεις χρήση μοσχευματικών υλικών για να γίνει ανάπλαση του οστού που χάθηκε λόγω της φλεγμονής.

Image

Εκτός από την ανεπαρκή στοματική υγιεινή, υπάρχουν νοσήματα ή καταστάσεις που συμβάλλουν στη διαταραχή του περιοδοντικού ιστού, όπως: σακχαρώδης διαβήτης, νοσήματα του θυρεοειδή και των παραθυρεοειδών αδένων, οστεοπόρωση, λήψη διφωσφονικών φαρμάκων, ακτινοβολία, καθώς και άλλες συστηματικές καταστάσεις (νόσοι του αιμοποιητικού αυτοάνοσα νοσήματα, νεφρική ανεπάρκεια, κ.α.).

Τα ούλα διαταράσσονται όταν υπάρχει απορρόφηση του οστού που «συγκρατεί» τα δόντια και ονομάζεται περιοδόντιο.

Διάφορα τοπικά ή συστηματικά (γενικά) αίτια δημιουργούν δυσάρεστες καταστάσεις γνωστότερες από τις οποίες είναι το οίδημα, η αιμορραγικότητα, η πυόρροια, η δυσοσμία και η ευσειστότητα των δοντιών που οδηγεί σταδιακά στην απώλειά τους.

Στο ιατρείο μας παρέχονται σύγχρονες θεραπείες που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των δυσμενών συμπτωμάτων.

Οι περιπτώσεις αρχόμενης και μεσαίου επιπέδου περιοδοντίτιδας αντιμετωπίζονται με τη χρήση του λέιζερ ατραυματικά (χωρίς χειρουργική επέμβαση των ούλων και συρραφή), κάτι που καθιστά σε ένα μεγάλο βαθμό τη θεραπεία ανώδυνη και άνετη για τον ασθενή.

Σε περιπτώσεις που η περιοδοντίτιδα είναι σε προχωρημένο στάδιο, εφαρμόζεται ένας συνδυασμός της κλασσικής χειρουργικής τεχνικής (με ή χωρίς προσθήκη μοσχευματικού υλικού) και του λέιζερ.

Οι θεραπείες αυτές διασφαλίζουν την υγιή υπόσταση των περιοδοντικών ιστών και στην επιμήκυνση του χρόνου ζωής των δοντιών.

25η Μαρτίου 17Α, Νέο Ρύσιο
57001 - Θεσσαλονίκη

Τ: +30 23920 72922
F: +30 23920 72468

Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά 11:00 - 20:00

Publish modules to the "offcanvs" position.