Χειρουργικές θεραπείες αποκατάστασης των απορροφημένων οστών των γνάθων

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα της αποκατάστασης τις περισσότερες φορές με ήπιες παρεμβάσεις με τοπική αναισθησία και με την χρησιμοποίηση ειδικών μοσχευματικών υλικών κατάλληλα επεξεργασμένων για αυτές τις καταστάσεις (μεμβράνες, μοσχεύματα, αυξητικοί παράγοντες).

Τα οστά των γνάθων απορροφούνται μετά τις εξαγωγές των δοντιών.

Η μη έγκαιρη αποκατάσταση οδηγεί συχνά σε βαρύτερη ή και πολύ βαριά απορρόφηση του οστού που μένει στις γνάθους (υπολειμματική φατνιακή ακρολοφία).

Η απορρόφηση μπορεί να αφορά ένα ή περισσότερα τμήματα της άνω ή της κάτω γνάθου ή και ολόκληρες τις γνάθους.

Επίσης, διάφορες παθήσεις του οργανισμού μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια της μάζας των γναθικών οστών όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα προβλήματα των παραθυρεοειδών αδένων, η οστεοπόρωση κλπ.

Τέλος, με την προοδευτική αύξηση της ηλικίας προκύπτει και αντίστοιχη - φυσιολογική - απορρόφηση του οστού των γνάθων.

Image

Η παρεμβατική χειρουργική - οστεοπλαστική - στις επιμέρους πάσχουσες οστικές περιοχές έχει ως στόχο να επαναφέρει το ύψος και κυρίως το εύρος της οστικής μάζας που χάθηκε δημιουργώντας έτσι κατάλληλες προϋποθέσεις για να τοποθετηθούν οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα ή άλλου τύπου προσθετικές αποκαταστάσεις.

Στον χώρο μας διενεργείται πλήθος εξειδικευμένων χειρουργικών πράξεων σαν αυτές που προαναφέρθηκαν αλλά και άλλες όπως η μετάθεση του εδάφους του ιγμορείου γνωστή ως sinus lift είτε με την κλασσική χειρουργική μέθοδο είτε - και συνήθως - με ατραυματική ενδοστοματική προσέγγιση διαφόρων επιλογών.

25η Μαρτίου 17Α, Νέο Ρύσιο
57001 - Θεσσαλονίκη

Τ: +30 23920 72922
F: +30 23920 72468

Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά 11:00 - 20:00

Publish modules to the "offcanvs" position.