Λεύκανση

Η λεύκανση των δοντιών αποτελεί μέρος της αισθητικής οδοντιατρικής και της φωτεινότητας του χαμόγελου.

Πολλά αίτια μπορούν να αλλοιώσουν το χρώμα των δοντιών (χρωστικές που περιέχονται στα τρόφιμα, ποτά, νικοτίνη, παλιά σφραγίσματα, ηλικία, τραυματισμός και νέκρωση, υλικά απονεύρωσης κ.α.).

Οι διάφορες τεχνικές λεύκανσης (στο σπίτι ή / και στο ιατρείο με τη χρήση LASER και λάμπας LED) μπορούν να δώσουν ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Η λεύκανση πραγματοποιείται με την εφαρμογή στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών ενός gel το οποίο περιέχει το ενεργό συστατικό, το υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Image

Το χημικό αυτό μόριο διεισδύει στις διάφορες στιβάδες του δοντιού, και δημιουργεί ενώσεις με τις χρωστικές ουσίες που τις διασπά.

Στο ΣΤΟΜΑ ΓΝΑΘΟΣ οι εφαρμοζόμενες μέθοδοι λεύκανσης δεν επηρεάζουν τη ζωτικότητα των δοντιών.

Λεύκανση στο ιατρείο

Η λεύκανση στο ιατρείο πραγματοποιείται σε 2-3 συνεδρίες διάρκειας 45 λεπτών. Το υλικό που χρησιμοποιείται περιέχει υψηλή συγκέντρωση δραστικού παράγοντα (37,38% υπεροξείδιο του υδρογόνου).

Μετά από επιλογή του επιθυμητού χρώματος με βάση χρωματολόγιο, παίρνονται οι απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία των μαλακών ιστών (ούλα, χείλη) και το τζελ εφαρμόζεται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών.

Στη συνέχεια ενεργοποιείται με τη βοήθεια ενέργειας που εκπέμπεται από το λέιζερ διοδικού τύπου έτσι ώστε η αποτελεσματικότητα του να είναι μέγιστη στο σύντομο χρονικό διάστημα των 45 λεπτών.

Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται και στις ακόλουθες συνεδρίες.

Λεύκανση στο σπίτι

Η λεύκανση στο σπίτι πραγματοποιείται σε ένα διάστημα δύο εβδομάδων με την κατασκευή ναρθήκων από μαλακό ακρυλικό οι οποίοι εφαρμόζουν στις επιφάνειες των δοντιών.

Ο ίδιος ο ασθενής τοποθετεί το τζελ με το δραστικό παράγοντα στο εσωτερικό του νάρθηκα και στη συνέχεια τον τοποθετεί στο στόμα.

Η συγκέντρωση του υπεροξειδίου του υδρογόνου σε αυτήν τη περίπτωση είναι μικρότερη (10,14,15%), και ανάλογα με το ποσοστό αυτής καθορίζεται και ο αριθμός των ωρών ανά ημέρα όπου οι νάρθηκες πρέπει να παραμένουν στο στόμα (2-4 ώρες ανάλογα.)

Λεύκανση απονευρωμένου δοντιού

Για αυτήν την κατηγορία δοντιών, η εφαρμογή του τζελ λεύκανσης στην εξωτερική επιφάνειά τους δεν είναι αρκετή.

Το ενεργό συστατικό πρέπει να δράσει και στο εσωτερικό τους. Αυτό επιτυγχάνεται ανοίγοντας μία οπή λίγων χιλιοστών στην εσωτερική επιφάνεια του δοντιού (υπερώια ή γλωσσική) όπου και τοποθετείται το τζελ λεύκανσης και το οποίο πρέπει να μείνει εώς την επόμενη συνεδρία.

Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί 3-4 φορές, ανάλογα με το αποτέλεσμα μετά από κάθε συνεδρία.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Περίπτωση 1η

Αρχική εικόνα

Μετά από τρείς συνεδρίες λεύκανσης στο ιατρείο - τελική εικόνα

Περίπτωση 2η

Μετά από πέντε συνεδρίες λεύκανσης στο ιατρείο - τελική εικόνα

Image

25η Μαρτίου 17Α, Νέο Ρύσιο
57001 - Θεσσαλονίκη

Τ: +30 23920 72922
F: +30 23920 72468

Ώρες Λειτουργίας
Καθημερινά 11:00 - 20:00

Publish modules to the "offcanvs" position.